Valtra til Skanderborg Maskinforretning

Valtra_Logo3D_CMYK.jpg
28-02-2012

Man kan ikke sige, at det er kedeligt, at være maskinhandler for tiden. Måske lidt for spændende!.

Vores tidligere leverandør af traktorer og høstmaskiner ønsker en revolution på det danske marked. Uden hensyn til hvad kunderne syntes om det, historisk, baggrund og geografi. Hvor langt skal der være til forhandler, økonomi og ikke mindst kulturen i dansk maskinhandel. Man skal udvide, købe andre forretninger op, fusionere med nogen der før var ens konkurrenter, tilføre en masse omkostninger i en tid, hvor det er sværet at finansiere. Et ønske som ingen på nogen måde syntes om!, men diktatet var klart. Vil du med ellers forsvind. Der er kun brug for 7 forretninger i Danmark!. Vi troede ikke den mentalitet fantes i dag, men kold og kynisk var budskabet , fra den amerikanske maskingigant, uanset hvor godt, man tidligere havde gjort og klaret det.

Vi så ret hurtigt, at det for os i Skanderborg Maskinforretning kunne blive svært, at fortsætte med John Deere med baggrund i, at vi er ejet af Hjallerup Maskinforretning A/S. De forhandler et andet mærke, dog har det kunnet lade sig gøre uden problemer de sidste 14 år uden anmærkninger. Alligevel var løsningen og kravet - skift aktionærerne og ejerkredsen ud.Vi ønskede ikke, at imødekomme de diktater, der blev stillet os omkring økonomi, organisation, og hvad vi i øvrigt måtte handle med, samt i hvor stort omfang denne handel måtte være, og hvorledes bygningerne skulle tage sig ud. Det er ikke den måde, vi ønsker at blive dikteret og drive forretning på. Det ligger så langt fra vores nuværende daglige forretningsgang.

 
Vi var den bedste forhandler John Deere havde, set med kundernes øjne, og vi var den 4. mest sælgende forretning i 2011. Vi er selv lidt stolte af det, og vil sige tak til vores kunder for den tillid de har udvist vores forretning. Vi vil fortsætte ad den vej, vi er startet, hvor vi yder en top professionel kundeservice, har selvbestemmelse og selvstændighed. Vi vil ikke være bestyrer af en McDonalds forretning, der er topstyret for vores penge, men det er helt sikkert ok, for nogen, men ikke for os.
 
Nordens Traktorkonge
VALTRA NU……… i Skanderborg Maskinforretning
Skandinaviens største og mest solgte traktor
                                                              
Vi gik tidligt i marken for, at lede efter et mærke, som passede langt bedre til vores danske kultur og danske forretningsprincipper. Efter 14 år med stigende fremgang i markedsandelen i Skanderborg, skulle vi nu ud at lede efter et mærke, der fuldt ud kunne erstatte det, som vi indtil nu havde handlet eksklusivt med.
 
Hvem kunne udbyde et mærke, der er konkurrencedygtigt hvad angår kvalitet, leveringssikkerhed og ikke mindst pris -  i en økonomisk svær tid  - og dette mærke skulle samtidig have en høj status, hvor kvaliteten skulle være i top. Disse krav og forventninger vil vores kunder altid forvente fra deres professionelle udbyder.
Geografisk set så vi efter et mærke, som kan give os et område, hvor vi kan vokse naturligt. Vi var også på jagt efter en leverandør, hvor kemien passede, og hvor vi kan få lov til, at overføre vores gode relationer og samarbejde til.
 
 
Derfor passede Valtra´s vision og mål til os, at være den mest ønskelige partner for en individuel og pålidelig traktorløsning. Valtra betyder  troværdighed, ærlighed og loyalitet. Valtra afgiver kun løfter, som kan overholdes. De holder, det de lover. Det er den måde, Valtra sikrer, at produkterne er holdbare og af en høj kvalitet. Valtra´s service er hurtig og pålidelig.
Vi har også set på, om der kører Valtra traktorer i området. Her har vi konstateret, at der faktisk kører rigtigt mange. Grundlaget burde være lagt for en fremtid for en Valtra forhandler i det østjyske. Vi er rigtig glade for, at vi kan afslutte denne aftale. For med Skandinaviens mest solgte traktormærke, og en importør der altid har haft ry for at værdsætte deres forhandlere og ikke mindst kunderne højt. Da må vi sige, at en fælles fremtid sammen med kunderne har sikret Skanderborg Maskinforretnings fremtid og eksistens.
 
Produktionen af Valtra traktorer er ikke noget nyt
Det startede efter Anden Verdenskrig. Valtra traktorerne fåes i fire serier fra 70 HK til 375 HK. I flere forskellige udgaver og mange med Vario gearkasse.
 
Førerkabinen er et kapitel for sig selv – modeller helt ned til 68 Db A - hvem kan være med her? Ingen overhovedet! Valtra har den bedste kabine på markedet i dag med luftaffjedring og et utroligt lavt lydniveau - noget enhver chauffør vil elske.
Motoren kommer fra deres egen Sisu motorfabrik. Det er verdens mest økonomiske traktormotor og mest holdbare motor, som findes inden for branchen - uhørt lavt brændstofforbrug med op til 20% lavere brændstofforbrug. Der er mange andre fabrikker, der bruger motoren fra Sisu Power på grund af dens kvaliteter. Det gør man kun, hvis kvaliteten er i top. 
Fremtiden er en trinløs gearkasse. Her er Valtra også i førertrøjen med den dobbelte CVT transmission, som i de fleste tilfælde kan styres ved hjælp af kørepedalen. Hvor mange kan dette?
Som den eneste traktor fåes den også med en turbinekobling, som gør kørsel med denne gearkasse til en oplevelse. Naturligvis er traktoren også Autoguide og Isobus Ready. Klar til fremtidens elektronik og håndfrie styresystemer.
Ja, traktoren kan også leveres med TwinTrack funktion, hvor du vender førerpladsen og rat. Derved kan traktoren bruges omvendt. Tilmed er den jo også skovens konge – her kan man får en masse fabriksmonteret specialudstyr til skovens folk bl.a. vendbar førerplads – skovinddækning.
 
Ja, vi er stolte over, at få lov til i fremtiden, at sælge Skandinaviens mest solgte traktor, og glæder os til at præsentere den i Skanderborg. HVEM siger op til TRE ÅRS GARANTI – VALTRA -   
En økonomisk sikker løsning for dit landbrug og skovbrug.
 
Din JOHN DEERE SERVICEPARTNER i Skanderborg
Hvad så med John Deere i Skanderborg? Ja, vi lægger os ikke ned og venter på, at andre skal overtage området. Vi har det samme dygtige personale som altid, og vore medarbejdere er parate til at tage ansvar, initiativ, og er klar til den fornyelse, som fremtiden bringer - og vi vil yderlig opruste. Vi vil fortsætte med at servicere John Deere produkter, og fortsætter med at have reservedele og skaffe reservedele som tidligere. Vi har Østjyllands største reservedelslager af John Deere dele. Vi vil prioritere det meget højt, således at vores serviceniveau har samme powerfulde effekt som før. Det var jo ikke uden grund, at vi blev udnævnt af vores kunder, som landets bedste John Deere forhandler - set med kundernes øjne. Det vil vi ikke slække på, og vi vil gå efter fortsat at holde dette høje niveau.
Vi vil fortsætte med, at være din John Deeres ServicePartner i det Østjyske, og leve op til de høje forventninger, vi selv har skabt.
 
 
KVERNELAND - vi fortsætter med at være forhandler af det store redskabsprogram
Efter at Kverneland og Væderstad ønskede at gå hver sin vej, stod vi over for et valg. Kunne vi fortsætte med Kverneland, eller skulle vi også her ud at finde en ny forhandling? Fra vores side vil det være et klart ja til Kverneland – og heldigvis havde Kverneland samme opfattelse. Deres store redskabsprogram, som er meget velset ude hos kunderne, vil der blive fokuseret mere på i fremtiden.
Derudover fortsætter vi selvfølgelig også med vores andre forhandlinger, såsom Amazone og Jonsered og hvad vores kunder ellers vil efterspørge.
 
Skanderborg Maskinforretning arbejder stadigvæk på, at finde nye lokaler eller bygge en ny maskinforretning. Byggegrunden er klar, men vi har nu ventet i over 36 mdr. på en tilladelse fra Miljø Center Århus! - ja her går det hurtigt – vi er klar til at gå i gang med at bygge, når godkendelsen foreligger. Men på et eller andet tidspunkt sker der vel noget!
 
VÆRKFØRER
Lars Leth er pr. 1 marts stoppet som værkfører, og vi søger allerede nu hans afløser til omgående tiltrædelse. Indtil videre vil vores dygtige montører/personale klare denne opgave.
 
Alt i alt så er vi klar til de nye tider - og vi har nu også Norden traktorkonge at glæde vore kunder med i Østjyske. Dejligt igen at kunne se fremad, og kun skulle koncentrere sig om, at servicere vores nuværende loyale kunder og byde velkommen til de nye Valtra kunder, der endnu ikke har besøgt vores forretning.
 
 
Bjarne Elkjær
 
      
Marts 2012
Skanderborg Maskinforretning A/S
 
 
 
Ultimate Web