Valtra og Nokian Tyres sætter ny verdensrekord.

07-04-2015

 

Nokian Tyres og Valtra sætter ny verdensrekord i tophastighed for traktorer med: 130.165 km/t
 

Den nye verdensrekord for hurtigste traktor blev opnået ved et samarbejdet mellem Nokian Tyres og Valtra. Den mange dobbelte World Rally Champion Juha Kankkunen kørte maskinen med en hastighed på 130.165 km/t (80,88 mph) på et lukket motorvejs stykke i det nordlige Finland i minus grader.
Muligheder for at slå rekorden, blev gjort muligt ved at montere den nye Valtra T234 traktor med verdens første vinterdæk til traktorer, Nokian Hakkapeliitta TRI (440 / 80R28 151D & 540 / 80R38 167D).

 - Jeg har lavet top hastigheds test tidligere med flere biler. Dette var første gang med en traktor og vi fik straks en verdensrekord! Dæk og traktor arbejdet virkelig godt sammen, selv om vejret var udfordrende, siger Juha Kankkunen.
 

Nokian Tyres udvidet vinterdæk udvalget til traktorer, da Hakkapeliitta TRI blev lanceret i foråret 2014. Hakkapeliitta TRI slidbanemønster er designet til at give et kraftigt greb i snedækkede og isglatte overflader med sin store mængde af rette kanter, monteret i lameller. Kørsel ved disse hastigheder kræver et ekstremt stabil og jævnt dæk. Nokian Tyres var den første i verden til at indføre blokmønster dæk til traktorer for over 10 år siden.

 

Resultat, kører og lokation

Nokian Tyres, Valtra og Kankkunen satte den nye verdensrekord for den hurtigste traktor op til nye niveauer og nåede 130.165 km/t under udfordrende vinterforhold!
Rekord forsøget fandt sted den 19. februar, 2015 på en motorvejs stribe i Vuojärvi, 20 km fra byen Sodankylä mod Rovaniemi, Finland. Den samlet længde af motorvejs striben var på 2330 meter og en 50 meters fartfælde blev indsat midt i striben.

Guinness World Records organisation definerer særlige bestemmelser for verdensrekorden for hurtigste traktor. Tiden som traktoren bruger, til at køre igennem den 50 meters fartfælde, måles i begge retninger. Verdensrekorden er et gennemsnit af disse to målinger. Traktoren må tage en såkaldt flyvende start, og den totale tilladte tid man har til rådighed, for at opnå rekorden, er kun en time.
 

Udviklerne af de bedste vinterdæk og nordisk traktor kender til ekstreme forhold.

Nokian Tyres og Valtra er verdens nordligste dækfabrikant og traktor producent.

Nokia Dæk udviklede og producerede verdens første vinter dæk til vinterens frost i 1934. To år senere blev Nokian Hakkapeliitta født i den nordiske vinter; Det er allerede en legende hvor der er sande vinterforhold. De unikke innovationer i dækket har gjort Hakkapeliittas vinter dæk til vinder af magasin tests år efter år og årti efter årti.
 

Valtra, som er født i Finland i 1951, er berømt for sin præstation under krævende forhold. Den hurtigste traktor test, blev lavet med den helt nye T-serie, der har gennemgået mere end 40.000 timers test under alle forhold, både på banen og i laboratoriet, i den nordiske kulde og sydlige varme. Holdbarhed, høj ydeevne og førerkomfort i toppen. Blev fastsat som krav til denne serie fra starten af ​​udviklingsprojektet. Salget af den nye T-serie startede i november 2014.   

 

Hurtigste Traktor 2015

 

Se videoer og læs mere om verdensrekorden for den hurtigste traktor

www.nokiantyres.com/FastestTractor2015

 

Billeder af is kørsels verdensrekorden

www.nokiantyres.com/FastestTractor2015photos

 

 

Ultimate Web