Valtra er klar til nye EU-sikkerhedskrav

17-10-2017

Valtra er klar til nye EU-sikkerhedskrav

Den 1. januar træder nye EU-regler i kraft, som Valtra allerede lever op til.

De skandinaviske Valtra-traktorer er på forkant med nye EU-krav, som ændrer væsentligt på alle nye traktorers sikkerhedsudstyr.

Kravene træder i kraft den 1. januar 2018, men Valtra-forhandlerne har allerede sikkerhedsudstyret på plads i sine nye traktorer, som forhandlerne kan levere.

Nye krav koster

Det er et omfattende regelsæt, som indebærer, at nye traktorer på mange måder bliver en smule anderledes end gamle traktorer.

Og de mange sikkerhedskrav har selvfølgelig også en pris, men frem til nytår kan de danske Valtra-forhandlere foruden de nye traktorer også levere traktorer, som lever op til de hidtidige og lidt billigere sikkerhedskrav.

Spejle og lys

De nye EU-sikkerhedskrav kaldes Mother Regulation og beskriver detaljeret hvor der skal væres labels med sikkerhedsadvarsler i og på traktorerne.

Der stilles også præcise krav til afrundede kanter, og alle traktorer skal have vidvinkelspejle.

Når kørelyset er tændt, kan man ikke samtidig tænde arbejdslyset.

Krav til bremser

Bremsesystemet skal være et to-kredssystem, og det har Valtra løst med et luftsystem, som Valtra allerede har på traktorerne på grund af den luftaffjedrede kabine og foraksel. Dermed er udgiften til et tokreds-luftsystem forholdsvis begrænset.

Men det sædvanlige hydrauliske bremsesystem vil fortsat være på traktorerne.

Dermed kan Valtra-traktorer både køre med både nye og gamle vogne uanset bremsesystem.

Endnu et krav til traktorens bremsesystem er, at det skal være muligt at aktivere håndbremsen mekanisk.

Sikkerhed i sædet

En væsentlig nyskabelse, som føreren vil opleve umiddelbart, er, at man skal sidde i sædet for at kunne starte traktoren.

Desuden kobler pto'en automatisk fra, hvis førersædet forlades - medmindre man aktiverer pto-kontakten i tre sekunder, inden førersædet forlades.

Du kan lære mere her om de nye EU krav

 
Ultimate Web