Valtra begynder begrænset serieproduktion af biogastraktorer

04-09-2012

 

Valtra har besluttet at begynde en begrænset serieproduktion af biogastraktorer i løbet af 2013. Valtra er den første traktorproducent i verden, der begynder seriefremstilling af biogastraktorer.

Valtra har foretaget systematisk forskning og udvikling inden for biogastraktorteknologi i de seneste år. En prototype på en 4-cylindret biogastraktor i N-serien blev præsenteret i sommeren 2010, efterfulgt af en 6-cylindret biogastraktor i T-serien i efteråret 2011.

Den model, der er valgt til begrænset serieproduktion, er N101 med 110 hestekræfter. Denne traktor til to typer brændstof kan køre på både biogas af transportkvalitet eller naturgas og diesel. I motorer til to typer brændstof sprøjtes en blanding af biogas og diesel ind i cylindrene. Den lille mængde diesel forbrændes under tryk, mens 70 til 80 procent af effekten produceres af biogassen. Traktoren kan også køres på diesel alene, hvis biogas ikke er tilgængeligt.

Biogasløsningen begrænser ikke brugen af traktoren til forskellige opgaver, forhold eller redskaber. Biogastraktoren fremmer brugen af fornyelige energikilder inden for landbrug og skovbrug samt kommunalt maskinstationsarbejde. Når både biogas og biodiesel anvendes som brændstof, kører traktoren udelukkende på vedvarende energi. Brugen af biogas kan også skabe væsentlige besparelser på brændstofomkostningerne. Registrering af biogastraktoren vil kræve særlig godkendelse på hvert enkelt marked, da der endnu ikke er vedtaget fælles emissionsstandarder for køretøjer til to typer brændstof.

Ultimate Web