Slåning i bakgear

25-02-2013

 

Slåning i bakgear sparer tid og brændstof og skåner din ryg og nakke

Ifølge uafhængig forskning kræver slåning med en traktor med TwinTrac-reverseringssystemet 12 procent mindre tid og 11 procent mindre brændstof end ved arbejde i fremadgående retning.

Derudover belaster slåning i bakgear førerens nakke og ryg betydeligt mindre.

 "På en 110-hektar stor bedrift, som slås to gange hver sæson, kan arbejde i bakgear således i praksis spare det, der svarer til en dags arbejde. Dette kan have en afgørende indvirkning på kvaliteten og tidspunktet for høstarbejdet med hensyn til vejrforhold. Derudover er brændstofbesparelser på over ti procent jo ganske betragtelige," udtaler Timo Mattila, produktchef hos Valtra.

 Undersøgelsen skulle også se på det antal vrid, som nakken og ryggen udsættes for under en typisk slåning. Det konstateredes, at den mængde køretid, hvor føreren sidder med ryggen drejet, blev næsten helt elimineret, mens køretiden med nakken drejet blev halveret.

 Undersøgelsen blev gennemført ved brug af to T163-traktorer. Den ene var udstyret med en 7,3-meter Elho Duett-skårlægger, der bruges ved kørsel i bakgear. Den anden havde en 3,7-meter Elho-skårlægger monteret på frontliften og en tilsvarende 3,7-meter skårlægger bagtil. I alt 70 hektar på seks marker blev slået i forbindelse med undersøgelsen sidste sommer i det sydøstlige Finland. Undersøgelsen blev gennemført af TTS Work Efficiency Institute (Työtehoseura). Den endelige rapport fås på anmodning fra TTS.

 Valtra har produceret over 6500 traktorer med TwinTrac-reversering fabriksmonteret, i løbet af de sidste 20 år.

Picture 1 Picture 2 Picture 3
Ultimate Web