Nyt Valtra Unlimited ekstraudstyr

27-03-2014

 

Nyt Valtra Unlimited ekstraudstyr: Knækstyring på N Series Direct modellerne

05.03.2014

Gennem årene har Valtra tilbudt adskillige traktormodeller med knækstyring, herunder især Terra, X Series, F-Line og XM Series. Knækstyring fås nu igen som Valtra Unlimited ekstraudstyr på N Serien Direct modellerne.

Den seneste løsning kombinerer knækstyring med drejelige forhjul, hvilket gør traktoren ekstremt manøvredygtig. Den kan endda til en vis grad køre sidelæns, hvilket eliminerer jordpakning på markerne og gør det muligt at pløje eller feje sikkert ved vejsiden. Knækstyringen og den roterende foraksel er automatiske, så graden af knækstyring reduceres, efterhånden som hastigheden øges. Ved høje hastigheder styres traktoren normalt via forhjulene. Føreren kan også justere forholdet mellem knækstyring og forakselstyring afhængigt af situationen.

Knækstyring fås som ekstraudstyr til N123, N143 og N163 Direct modellerne. Hvor N163 Direct modellen er udstyret med trinløs transmission, kraftfuld 160 l/min. hydraulik, afstivet foraksel, 171 hk med Power Boost og en tophastighed på 40 km/t. Traktorerne kan udstyres med standard Valtra-frontlæssere eller robuste frontlæssere med solide læssebjælker. Med knækstyring er N163 Direct 60 centimeter længere og 300 kilo tungere end standardmodellerne. Vægtfordelingen er 45 procent over forakslen og 55 procent over bagakslen.

Der fås det samme ekstraudstyr til knækstyringsmodellerne som til andre Valtra-traktorer, herunder en brændstoftank i stål til skovdrift og et SVC-førerhus med forbedret sideudsyn til kommunale opgaver.

Knækstyringen er blevet udviklet i samarbejde med Valtras partnere Afcon Oy og LH Lift Oy.

Tidligere undersøgelser har vist, at traktorer med knækstyring kan udføre frontlæsserarbejde 35-40 procent hurtigere end standardtraktorer. Hastigheden øges både i kraft af den øgede manøvredygtighed og det faktum, at forenden og bagenden af traktoren kan køre sidelæns, så traktoren ikke behøver at køre fremad og bagud.

N163 Direct med knækstyring vil blive testet i løbet af vinteren og foråret 2014. Produktion af serien vil blive indkørt i Valtra Unlimited Studio i slutningen af 2014.

 

Picture 3  Picture 2 Picture 3

Ultimate Web